Societatea civilă din Caraş-Severin continuă să ajute familiile nevoiaşe. Şi poliţiştii s-au mobilizat!

Societatea civilă din Caraş-Severin a reuşit pentru al treilea an consecutiv să aducă un strop de fericire pe chipul copiilor şi batrânilor nevoiaşi.

Cu tichetele strânse în urma campaniei de donare de sânge din cadrul Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa dar şi cu o chetă făcută de organizatorii acţiunii, oameni cu suflet, s-au cumpărat alimente pentru ca familiile sărmane să aibă o masă îmbelşugată de sărbători.

Asociaţia “Cultură şi fapte Bune”, Lili Gherle, avocaţii Mircea Boboşa şi Codrin Raica au reuşit cu sprijinul Ligii Studenţilor, Jandarmeriei, şi Crucii Roşii să adune haine, dulciuri şi jucarii pentru 7 copii şi mai multe familii sărmane de la Gârlişte, Cârnecea şi Vărădia.

“A devenit tradiţie ca în fiecare an să poposim la această familie. Am fost impresionată de bunătatea familiei, ne-au primit cu gogoşi calde, colinde şi poezie. Necăjiţi sunt copii, care sunt crescuţi de tată şi bunic, respect pentru generozitatea lor. Am pus mână de la mână şi am cumpărat baxuri de alimente. Ne dorim ca şi cei care nu au posibilităţi să aibă sărbători frumoase şi liniştiteşi ei au nevoie de ajutorul nostru, nu doar acum de sărbători, ci mereu”, ne-a declarat voluntarul inimos Lili Gherle.

“Oamenii sunt solidari și darnici pentru semenii lor, am reușit să facem pachete consistente cu alimente ( zahar, griș, făină albă, făină de mălai, ulei, supco, pastă de tomată, cozonaci, prăjitură și multe altele) pentru lungă durată. Şi 7 copii au primit individual cadouri de la Mos Craciun iar familiile pe care le-am ajutat sunt din Gârliste, Cârnecea și Vărădia. Am reuşit să adunăm suma de 850 ron si multe donații în dulciuri, haine și jucării. Pentru că donațiile în haine și jucării au întrecut orice așteptare, domnul avocat Mircea Boboșa a discutat cu preotul Adrian Morariu de la Zorlenț, preot care și-a exprimat dorința și rugămintea să-i ajutăm pe cei de la domnia sa din parohie pentru că au nevoie. Astfel s-a dat mobilizarea, am rămas profund surprinsă cât de mulți oameni știu și vor să dăruiască. Doamna purtător de cuvânt IPJ CS Alina Boeru chiar dacă este plecată din județ, a reușit să-și mobilizeze colegii polițiști, care au spus da, nu au rămas nepăsători. Astfel prin generozitatea familiei Daniel Ciucur, Inspectoratului Județean de Poliție Caraș Severin și Asociația „Cultură și fapte bune„ Luni 23.12.2019, cinci familii au primit pachete consistente și 12 copii au primit individual pachete de la Moș Crăciun. Pentru aceste pachete s-a adunat suma de 1.610 Ron. Mult, puțin, nu știm, știm doar că cu generozitatea, dragostea și grija pentru semenii noștri a dus la rezultate reale. Avem oameni minunați în jurul nostru! Mulțumim tuturor celor implicați, Crăciun Fericit”, ne-a declarat voluntarul inimos Lili Gherle.

Radio România Reşiţa sprijină astfel de acţiuni şi îndeamnă cetăţenii să-i ajute pe cei mai puţin norocoşi, atunci când au ocazia.

Cele mai citite

Related Articles