Creşterea porcinelor este o activitate tradiţională importantă, românii fiind mari consumatori de carne de porc mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă, atunci când sacrifică animalele crescute în gospodăria proprie.

În această perioadă cabinetele veterinare din Caraş-Severin şi-au început activitatea în ceea ce priveşte efectuarea analizelor cărnii de porc în vederea depistării trichinelozei, o boală destul de gravă, care netratată poate duce până la decesul consumatorului de produse de carmangerie.

Preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari din judeţ, Alin Deteşan, atrage atenţia măcelarilor şi a persoanelor care sacrifică porcinele, asupra locurilor din care să extragă probele pentru analiză:

Alin Detesan

Alin Deteşan a mai spus că, momentan, în Caraş-Severin sunt deschise 39 de cabinete veterinare autorizate la care se pot efectua analizele trichineloscopice, iar programul de lucru al acestora este în funcţie de programările stabilite în prealabil.