[AUDIO] Încep lucrările în centrul civic

Centrul municipiului Reşiţa se va schimba complet cu ajutorul fondurior europene obținute prin Programul Operațional Regional.

Contractul de finanţare a fost semnat la sfârşitul anului trecut, dar a durat un an până să fie obţinute toate avizele, iar în aceste zile încep lucrările propriu-zise, dă asigurări primarul Ioan Popa.

„Am primit proiectul tehnic, am dat autorizaţia de construcţie la jumătatea acestei luni. Joi, 21 noiembrie, am primit ultimele date, ne-am mai uitat cinci ore la ele, cu Graţian Dobre, aici e vorba de eligibil, neeligibil, ca să încercăm să optimizăm la maxim banii pe care-i avem, să nu plătim de la noi. Şi am stabilit cu constructorul că se apucă de lucru la sfârşitul lunii. În primă fază vom decoperta toate dalele vechi, le recuperăm, le paletăm, astfel încât să le putem folosi. Am câteva lucruri în minte, inclusiv alei prin cimitire, prin alte zone, poate prin piaţete unde nu se umblă decât pietonal. După aceea intră şi se lucrează partea de canalizare. Primul tronson de dale de granit şi andezit va fi realizat undeva în luna februarie. Atunci apar primii 10.000 de metri pătraţi de dalaj“.

Cei 10 milioane de euro vin prin ADR Vest şi vizează mai multe lucrări. Cei mai mulţi bani merg pentru reabilitarea centrului civic, circa șase milioane de euro, restul fiind împărţiţi pentru refacerea a şase străzi şi a zonei de promenadă, pe malul râului Bârzava.

Centrul Civic al Reşiţei a fost inaugurat oficial la 1 decembrie 2007. Primăria a plătit atunci, aproape un milion de euro pentru placarea platoului din faţa clădirilor Administraţiei Publice Locale din Reşiţa şi Caraş-Severin cu dale de granit, aduse din China. La ora actuală, cu greu mai poţi găsi un metru pătrat de piaţă în care dalele să nu fie crăpate sau mişcate din locul lor.

De același autor

Related Articles