Ultima tranşă de vaccin antigripal a ajuns în Caraş-Severin. Dozele sunt suficiente!

Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin a anunţat astăzi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural că a primit ultima tranşă de vaccin antigripal. Peste 3.400 de doze vor ajunge la medicii de familie din judeţ. Sunt suficiente afirmă şeful DSP, Dănilă Miloş.

“Au ajuns în judeţul nostru 3.490 de doze de vaccin antigripal. În Caraş-Severin pentru acest an am solicitat 14.000 de doze de vaccin antigripal dar am găsit o înţelegere fără precedent la Ministerul Sănătăţii şi am primit, în 4 tranşe aproximativ 12.000 de doze, aproape necesarul pe care-l aveam în plan la nivelul judeţului Caraş-Severin”, a precizat şeful DSP, Dănilă Miloş.

Campania de vaccinare antigripală este în plină desfăşurare, judeţul Caraş-Severin având repartizate, în total, în acest an un număr de 11.600 de doze. Până la această oră nu a fost confirmat niciun caz de gripă.

Pentru profilaxia virozelor respiratorii este foarte importantă educația continuă pentru respectarea normelor de igienă generală atât a populației în ansamblu cât și a personalului medico-sanitar.

Pentru prevenirea căii de transmitere aeriene trebuie respectate normele de igienă a tusei și strănutului, purtarea echipamentului de protecție, de preferat mască cu filtru respirator.

De asemenea se recomandă un stil de viață sănătos cu apelarea la exerciții fizice și o dietă alimentară bogată în fructe cu un bogat conținut de vitamina C, proteine de înaltă valoare biologică și aport crescut de lichide, factori care asigură o bună funcționare a sistemului imunitar.

În cazul creșterii incidenței virozelor respiratorii și a cazurilor de gripă cu evoluție endemo-epidemică se recomandă evitarea aglomerațiilor. Pentru profilaxia gripei însă, singura metodă sigură și eficientă este reprezentată de vaccinarea antigripală, susţin reprezentanţii DSP Caraş-Severin.

Cele mai citite

Related Articles