Studenţi exmatriculaţi şi studenţi transferaţi la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița

Situaţie problematică la Facultatea de Inginerie şi Management a Universităţii “Eftimie Murgu” din Reşiţa, la începutul anului universitar.

Pentru anul universitar actual, numărul de studenţi era sub 10, număr insuficient pentru acoperirea cheltuielilor financiare. Astfel că nu se mai poate vorbi despre studenţi în anul II la specializare Electromecanică.

Conducerea UEM a luat decizia de a opri continuarea şcolarizării în următorul an la specializarea Electromecanică, punând studenţilor în vedere opţiunile de a se transfera la o altă instituţie de învăţământ superior cu această specializare sau la specializări înrudite, în cadrul Facultăţii de Inginerie. Trei studenţi care consideră ilegală decizia conducerii universităţii reşiţene au fost exmatriculaţi şi au acţionat instituţia în instanţă. Decizia este semnată de rectorul UEMR, Andrade Ionuţ Bichescu.

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România consideră că nu se justifică legalitatea actului normativ emis de conducerea universităţii. Pentru Radio Reşiţa, prorectorul UEMR, Cristian Chioncel, a precizat:

De același autor

Related Articles