Votul prin corespondenţă în atenţia AEP

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că a început verificarea codurilor de bare imprimate pe plicurile exterioare şi înregistrarea primirii acestora de către birourile electorale pentru votul prin corespondenţă şi de către birourile electorale ale secţiilor de votare din străinătate care îndeplinesc atribuţii pentru birourile electorale pentru votul prin corespondenţă.
Până astăzi, 7 noiembrie 2019, ora 10:30, au fost validate plicurile care conţin votul prin corespondenţă a 15.551 de alegători. Situaţia în timp real a plicurilor înregistrate, defalcată pe ţări, poate fi consultată pe site-ul prezenta.bec.ro la secţiunea Străinătate/Votanţi prin corespondenţă.
După finalizarea procesului de validare, toţi alegătorii al căror plic a fost înregistrat la birourile competente vor primi pe e-mail următorul mesaj de confirmare: Plicul dumneavoastră cu votul pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale 2019 a ajuns la Biroul Electoral pentru Votul prin Corespondenţă şi vă confirmăm exercitarea dreptului de vot prin corespondenţă. Vă mulţumim că aţi ales să votaţi prin corespondenţă! Întrucât prima serie de e-mailuri de confirmare a fost transmisă alegătorilor ale căror plicuri au fost validate până ieri, 6 noiembrie 2019, ora 23:00, au primit deja acest mesaj electornic 10.959 de alegători.
Alegătorii ale căror plicuri nu ajung în timp util pentru a fi validate, vor fi notificaţi pe e-mail să se îndrepte spre cea mai apropiată secţie de votare pentru a-şi exercita dreptul de vot.

De același autor

Related Articles