(FOTO-AUDIO) Jumătate de milion de euro pentru străzile din Micro III

Administraţia locală a dat undă verde pentru începerea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii rutiere și pietonale din apropierea Colegiului Economic al Banatului Montan și a Bisericii cu hramul Petru și Pavel, din Micro III.

Daniel Călin, şeful Direcției pentru Administrarea Domeniului Public și Privat al Municipiului Reșița spune că lucrările au fost externalizate unei firme de profil, întrucât personalul secţie de întreţinere din primărie, este ocupat cu executarea altor lucrări de pe raza municipiului.

,,Vor fi lucrări complexe în zona respectivă ce cuprind: asfaltare drum pe o distanță de peste 1000 de metri, modernizarea sistemului de colectare ape pluviale şi a trotuarelor a iluminatului public și amenajare de parcări verzi. Este pentru prima dată când această zonă este modernizată, după mai bine de 30 de ani. Dacă vremea va fi favorabilă, o parte din lucrări se vor finaliza până la finele lunii decembrie, iar investiția se ridică la 500.000 euro, fonduri alocate din bugetul local al municipalității,, spune, Daniel Călin.

2 COMENTARII

  1. Daca tot aveti aceasta rubrica, atunci publicati comentariile pentru ca altfel nu existati. Daca comentariile contin cuvinte obscene atunci aveti tot dreptul sa nu le publicati, dar macar daca aveti adresa de email atunci corect este sa trimiteti un email in care sa specificati motivul. Eu cred insa ca sunteti partinitori cu unul sau altul. Daca sunteti jurnalisti cu adevarat atunci rog tineti cont de cele spune mai inainte. Comentariul trebuie sa apara in ziua respectiva si nu in alta zi.

  2. Ce inseamna parcari verzi? Ma gândesc ca se pune accentul pe crearea de parcari si pentru ca sa nu se zica ca se distrug spatiile verzi s-a mai pus si cuvântul verzi. Stim ce inseamna aceste parcari si asta inseamna distrugerea gradinilor care mai au pomi, flori, vegetație, etc. Stim ca primarul nu iubeste florile spunând ca sunt prea scumpe, dar nu stie ca tocmai aceste flori fac ca sa fie prezente insectele polenizatoare care sunt pe cale de disparitie. Spuneti-mi cati fluturi, albine ati mai vazut prin aceste spatii de parcare zise verzi. Am vazut ce au realizat in micro 1, in spate la fosta Bila. S-a creat un spatiu anost cu iarba, gazon englezesc cu cativa arbusti care mai mult sunt uscati, fara flori, fara pomi, intr-un cuvant sec, fara culoare, fara miros. In ceea ce privesc străzile, așa este sunt distruse total. Refacerea cu adevărat este bine venita. In rest…ceea ce am spus mai înainte. Cred ca atenția este prea mare pentru mașini iar pentru oameni mai ales pentru cei care nu au mașini este inexistenta. Nu am văzut pana acum vreun plan de amenajare a acestui spațiu. Nu am văzut un anunț al primăriei in locul unde se fac schimbari in care sa ni se solicite părerea. As zice ca Resita este primarul si moșia lui.

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles