Armata României va participa la Defender Europe 2020

181

Cel mai amplu exerciţiu militar de după încheierea Războiului Rece se va desfăşura în Europa anul viitor. Defender Europe 2020 va implica aproximativ 37.000 de militari, dintre care în jur de 29.000 americani. România urmează să aibă o participare consistentă la acest exerciţiu – a declaraţ pentru Radio România Actualităţi, şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă:

Exerciţiul este unul de amploare – poate cel mai mare exerciţiu aflat pe planşeta planificatorilor. Am transmis documentele pentru participare, am discutat cu şeful apărării din Polonia, am transmiş de asemenea, scrisoarea de aprobare la nivelul comandantului Forţelor Terestre Americane în Europa, astfel încât anul viitor să putem să avem o participare consistentă, pe măsura nivelului de ambiţie şi pe măsura rolului pe care România îl joacă în tot ceea ce înseamnă deciziile aliate pentru descurajarea şi apărarea Flancului estic al NATO“.

Exerciţiul Defender Europe 2020 se va desfăşura în perioada februarie – august anul viitor – precizează redactorul RRA, Radu Dobriţoiu.

sursa RRA