[FOTO] „Între noi.Rămâne între noi”, ora 22, Ovidiu Roşu-Celelalte cuvinte!

Frecvenţele radioului reşiţean semnifică 24 de ore din 24 ACASĂ pentru toţi ascultătorii, indiferent că sunt din ţară sau din afara graniţelor. Împreună şi în Centenarul Bănăţean suntem o familie ce ţine candela cuvântului aprinsă cu bucurie.

În această seară, la emisiunea „Între noi.Rămâne între noi”,ora 22, ne întâlnim cu un artist care este membru al trupei Celelalte cuvinte, Ovidiu Roşu.

Ovidiu Roşu s-a născut la Turnu Severin, iar de la o vârstă fragedă a urmat cursuri de vioară şi de chitară. Fiind un mare iubitor de muzică, în anii de liceu a pus bazele unei formaţii. „Împreună cu Radu Manafu am înfiinţat o trupă a liceului la care studiam. Eram prezenţi la fiecare petrecere care se organiza. Îmi aduc aminte că abordam o mulţime de genuri muzicale şi ne distram de minune“, povesteşte Ovidiu Roşu.

Ajuns pe băncile facultăţii din Timişoara, Ovidiu Roşu a continuat să se implice în proiecte muzicale. În anul 1981, mai exact în 13 decembrie, a avut loc la Casa Studenţilor din Timişoara primul concert al trupei „Celelalte Cuvinte“.

„Tot cu ajutorul unor prieteni am ajuns să-i cunosc pe cei care acum fac parte din trupă. Chiar din prima zi s-au pus baze solide“, spune Ovidiu Roşu, inginerul de sunet al trupei.

Lansată în anii 80, trupa Celelalte Cuvinte  s-a lipit de sufletul fanilor nu doar datorită metaforelor și muzicalității deosebite, ca în „Iarbă prin păr”, „Un sfârșit e un început” sau „Fără cuvinte”, (în care un aport semnificativ îl are și talentul de actor al lui Florian Pittiș), dar și pentru unicele solo-uri de chitară și tobe  într-un pur heavy-metal ca în „Se lasă rău”. Prin albumele lor, orădenii de la Celelalte Cuvinte pare că i-au împăcat și pe fanii care îi iubeau pentru poezia deosebită din melodiile mai vechi, dar și pe rockerii înverșunați, obișnuiți să facă pogo pe piesele de pe albumul „Armaghedon”.

Păstrându-și componența neschimbată timp de 36 de ani și stând departe de cancanuri și conflicte, trupa Celelalte Cuvinte și-a câștigat locul unic în inimile rockerilor români.

Întreaga poveste a trupei, dar şi distinsului nostru invitat o vom afla în această seară.

Pentru întrebări, invitatul nostru  vă aşteaptă la numerele de telefon 0255.20.60.61 sau 0255.20.60.62.

Emisiunea se difuzează pe pagina de facebook Radio România Reșița.

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău

Sursa foto:Ovidiu Roşu

De același autor

Related Articles