[FOTO] Acţiunea TRUCK&BUS pe DN 58 B

Mai multe echipaje de poliţie din Caraş-Severin au acţionat astăzi pe DN 58 B, în apropiere de Moniom.

Au fost verificate camioanele de marfă, dar şi mijloacele de transport în comun. Controalele au avut în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

Acțiunea se desfășoară conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL) și este coordonată la nivel național, de către Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, spune inspectorul Stelian Cornea de la Serviciul rutier din Caraş-Severin.

„Polițiștii rutieri din Caraș-Severin desfășoară acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone”.

De același autor

Related Articles