Consiliul Judeţean cumpără un generator pentru ISU Arad

Consilierii judeţeni au votat în şedinţa extraordinară de astăzi, a Consiliului Judeţean Arad, alocarea sumei de 25 mii lei Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Vasile Goldiș”, pentru achiziționarea unui generator automatizat.

Ambulanţele și elicopterul SMURD sunt coordonate operativ prin Dispeceratul Unic Integrat din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Vasile Goldiș” al Județului Arad care face parte din Sistemul Naţional Unic pentru apeluri de urgenţă 112. Achiziționarea de urgență a acestui generator contribuie la asigurarea condițiilor optime pentru desfășurarea activităților specifice în cazul întreruperii furnizării energiei electrice.  

Dispeceratul integrat unic pentru apelurile venite prin 112 grupează în acelaşi loc reprezentanţi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Ambulanţă, SMURD, Poliţia Naţională, Poliţia Locală şi Jandarmerie.

În medie, peste 2100 de persoane cer ajutor în fiecare lună personalului din cadrul Dispeceratului Unic Integrat coordonat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Vasile Goldiș” Arad.

Astfel, din ianuarie până în 30 septembrie 2019, nu mai puţin de 19.111 apeluri au fost înregistrate de dispeceratul unic din judeţul Arad.

De același autor

Related Articles