Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului va fi dezbătută şi votată astăzi în Parlament

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă va fi dezbătută şi votată joi în Parlament.

Moţiunea, intitulată “Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”, are 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, PRO România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi două de la PSD, conform liderului liberalilor, Ludovic Orban. Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată de Parlament sunt necesare 233 de voturi.

Preşedintele USR, Dan Barna, s-a arătat încrezător că moţiunea de cenzură va fi adoptată şi a menţionat că în cazul în care aceasta va trece, Uniunea Salvaţi România îi va cere preşedintelui să folosească toate pârghiile pe care le deţine pentru a convinge partidele de opoziţie să intre “în logica de anticipate”.

Moţiunea de cenzură are şanse serioase să treacă, la fel ca în anul 2012, cel mai important aspect fiind ce va urma după acest moment, a declarat şi liderul PRO România, Victor Ponta.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că moţiunea de cenzură va trece şi că premierul Viorica Dăncilă îşi face ”singură curaj” în condiţiile în care, în prezent, opoziţia este mai numeroasă.

Parlamentarii PMP vor vota la vedere în favoarea căderii Guvernului Dăncilă, la moţiunea de cenzură, a anunţat luni preşedintele partidului, Eugen Tomac.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că Uniunea a decis să susţină moţiunea pentru că, “în acest moment, guvernarea bună nu este posibilă cu acest Guvern”.

La rândul său, liderul Grupului minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a declarat că o jumătate dintre deputaţii grupului vor vota în favoarea moţiunii de cenzură.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat în mai multe rânduri că are convingerea că moţiunea de cenzură nu va fi adoptată şi a negat ipoteza că rectificarea bugetară ar viza “mituirea” unor parlamentari.

Sursa: AGERPRES

Cele mai citite

Related Articles