Mociurul se transformă! Din cartier rău famat devine zonă rezidenţială cu Mall şi Aquapark

Imaginea cartierului Mociur din Reşiţa se va schimba. Municipalitatea are în plan reabilitarea şi recompartimentarea blocului nr. 2 şi demolarea blocului nr. 1, aflat într-o stare avansată de degradare.

Finisajele sunt complet deteriorate, instalaţiile sanitare şi electrice distruse în proporţie de 80%, iar tâmplăria de la ferestre şi uşi este uzată şi chiar lipseşte în multe apartamente. În plus, treptele de acces sunt deteriorate, iar balustrada lipseşte. Acoperişul este şi el degradat. Atunci când plouă, apa pătrunde în toate încăperile de la etajul IV dar şi în cele inferioare.

Cele două cămine sunt identice, fiecare având un număr de 90 de apartamente cu o cameră şi 68 cu două camere. Există un coridor central de unde se intră în toate apartamentele. În urma reamenajării vor rezulta 50 de spaţii de locuit cu bucătărie, baie şi balcon. Vor fi 19 garsoniere, 28 apartamente cu două camere – tip 1 şi tip 2, 10 apartamente cu 3 camere.

Consilierii locali din Reşiţa au aprobat documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie. Primăria Reşiţa va depune un proiect european în valoare de 8,3 milioane de lei, ce prevede şi amenajarea spaţiului de agrement urban, precum şi interconectarea zonei marginalizate Mociur cu centrul oraşului şi cartierul Govândari printr-o promenadă şi piste de biciclete.

Vor fi create spaţii verzi, alei pietonale, locuri de parcare, un parc de joacă şi o piaţetă. Proiectul se încadrează în Programul Operaţional Regional 2014-2020, Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban.

Amintim că la începutul anului, investitorul Immochan International a cumpărat platforma Mociur, unde va construi un mall, un aquapark, clădiri de birouri, un hotel, dar şi spaţii rezidenţiale.

1 COMENTARIU

  1. Interconectarea cartierului in primul rand cu sosea decenta,nu cu promenada. In al doilea rand,poate sa faca stimatul primar reamenajare cu spatii de locuit,atat timp cat locatarii vor ramane aceiasi ca cei din prezent,rezultatul va fi ca si in zilele noastre: gunoi,furturi,bransare la curent pe naspa,etc. Sper sa poata construi investitorul acela atat de repede pe cat pot fura onoratii cetateni din mociur,care sunt buni doar in campanie,in rest, dzeu cu mila…

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles