La Reşiţa rudele bolnavilor internaţi în spital refuză să doneze sânge!

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa a început o campanie de conştientizare despre importanţa actului de donare de sânge în interiorul unităţii medicale. Familiile şi prietenii bolnavilor sunt îndrumaţi zilnic către Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa, însă puţini sunt cei care ajung efectiv aici. Au fost şi persoane care pur şi simplu au refuzat să doneze sânge pentru rudele aflate în spital, susţine managerul Waldemar Murgu.

“Permanent încercăm să convingem oamenii să doneze sânge dar din păcate mulţi dintre ei efectiv refuză. Deci am întâlnit cazuri care aveau aici rude internate în spital, aveau aceeaşi grupă sanguină şi spuneau EU NU DONEZ. Ce poţi să faci? Nu poţi să-l obligi, aici este problema şi chiar nu pot să înţeleg de ce oamenii nu se ajută între ei, de ce nu sunt empatici cred că această problemă ţine de educaţie şi de mentalitate, mai avem mult de muncit când vine vorba de acest subiect delicat. Şi din păcate mulţi nu înţeleg gravitatea situaţiei, viaţa bolnavilor depinde uneori de o pungă cu sânge”, a precizat managerul Waldemar Murgu.

Secţiile de ATI, Chirurgie şi Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean Reşiţa au nevoie în permanenţă de sânge, astfel că un singur donator poate salva 3 vieţi.

Dacă aveţi rude internate în cadrul Spitalului Judeţean din Reşiţa sunteţi aşteptaţi zilnic la Centrul de Transfuzii Sanguine din municipiu, între orele 8.00-13.00 pentru a face o faptă bună. Fiecare gest, înseamnă o viaţă salvată!

Cele mai citite

Related Articles