[AUDIO] Amplasarea indicatoarelor rutiere “Animale sălbatice” reduce riscurile accidentelor, susţine directorul AJVPS Caraş-Severin

Amplasarea indicatoarele de atenţionare privind circulaţia liberă a animalelor sălbatice în anumite zone de pe raza judeţului Caraş-Severin reduce riscurile la care se expun participanţii la trafic şi sporeşte siguranţa jivinelor care traversează arterele rutiere.

Directorul AJVPS, Dumitru Dragomir, a declarat pentru Radio Reşiţa că asociaţia pe care o reprezintă a înaintat solicitări către primăriile din judeţ, posturile de poliţie ale IPJ şi secţiei de drumuri naţionale Caransebeş în vederea constituirii unei echipe de lucru privind identificarea şi montarea în teren a indicatoarelor în zonele cu risc ridicat. Dumitru Dragomir a mai spus că, aceste indicatoare impun automat o restricţie de viteză şi vigilenţa conducătorului auto aflat în trafic.

Dumitru Dragomir – director AJVPS Caraş-Severin

Indicatorul rutier avertizare “Animale sălbatice” se montează la 100-200 de metri de sectorul de drum periculos, unde există riscul ca animalele să traverseze sau să circule pe drumul public. La întâlnirea acestui indicator, conducătorul auto este obligat sa reducă viteza şi să circule cu atenţie sporită.

Amintim că, cele mai multe incidente cu animale în Caraş-Severin au fost provocate la traversarea sau de-a lungul drumurilor de familiile de cervide şi cârdurile de mistreţi.

Cele mai citite

Related Articles