[AUDIO] Vânarea mistreţilor este obligatorie! Aproape 600 de exemplare au fost extrase din zonele de frontieră cu Serbia şi limitele cu judeţele învecinate

Vânarea integrală a mistreţilor din zona de frontieră cu Serbia, dar şi de la limita cu judeţele învecinate Caraş-Severinului, în care sunt active focare de pestă porcină africană, constituie o prioritate pentru Direcţia sanitar-veterinară, care monitorizează îndeaproape acţiunile desfăşurate şi dispune măsurile legale care se impun în astfel de situaţii. În intervalul 15 mai – 24 septembrie 2019 din zona de frontieră au fost vânaţi peste 580 de exemplare de mistreţ, a declarat pentru Radio Reşiţa directorul DSVSA Caraş-Severin, Dorin Imbrea:

Dorin Imbrea – director DSVSA Caraş-Severin

Din cele peste 70 de fonduri de vânătoare din Caraş-Severin, doar o parte au raportat efectivul de mistreţi vânat de la instituirea ordinului şi până în prezent. DSVSA atrage atenţia gestionarilor fondurilor cinegetice că au obligaţia să raporteze zilnic numărul mistreţilor vânaţi pentru a avea un control clar asupra situaţiei din zonele de focar.

Cele mai citite

Related Articles