Ziua Pompierilor în vestul ţării: defilări, demonstraţii de descarcerare și stingere incendii

13 septembrie 2019, Ziua Pompierilor din România. În această dată comemorăm 171 de ani de la faptele eroice şi sacrificiul pompierilor români care au luptat pentru democraţie şi independenţă în memorabila Bătălie din Dealul Spirii din anul 1848, când au înfruntat armata otomană venită să oprească revoluţia română.

CARAŞ-SEVERIN

Pentru a sărbători Ziua Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic al judeţului Caraş-Severin organizează astăzi, de la ora 11.00 un ceremonial militar şi religios, la sediul din Reşiţa. Totodată, toate subunităţile îşi vor deschide astăzi porţile pentru cei interesaţi. Vor avea loc exerciţii demonstrative şi va fi prezentată tehnica de intervenţie.

Programul evenimentului:

  • Activităţi de tip “Ziua porţilor deschise” la sediul inspectoratului şi la sediul subunităţilor, în data de 13.09.2019, pentru prezentarea tipurilor de misiuni la care participă pompierii (exerciţii demonstrative) şi prezentarea tehnicii de intervenţie;
  • Ceremonial militar şi religios specific sărbătorii zilei armei, în data de 13.09.2019, începând cu ora 11.00, la sediul inspectoratului din Reșița, str. Castanilor, nr. 123.

TIMIŞ

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Timiş va sărbători Ziua Pompierilor din România în centrul Timișoarei, acolo unde vor defila, după care îşi vor prezenta tehnica în piețele Victoriei, Libertății și Unirii.

Programul evenimentului:

  • Ora 10 – 11.30: Ceremonial Militar Religios în fața Catedralei Mitropolitane din Timișoara urmat de defilarea forțelor și mijloacelor de intervenție din cadrul ISU Banat
  • Ora 12.00 – 20.00: Expoziții statice cu tehnică de intervenție și puncte de informare în Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Unirii

Data de 13 Septembrie reprezintă un simbol al patriotismului pompierilor care au luptat pentru ţară cu preţul vieţii, dar şi un prilej pentru a sărbători curajul, devotamentul şi implicarea de care dau dovadă pompierii români, în fiecare zi, în misiunile lor pentru salvarea vieţii oamenilor.

De același autor

Related Articles