Din cei aproape 100 de kilometri de tubulatură nouă, din material de tip PVC prevăzuți pentru realizarea unei rețele noi de apă în Lugoj, după un deceniu de lucrări, au mai rămas de montat aproximativ opt kilometri. Lugojul român este finalizat în proporție de 90%, iar în prezent lucrările se desfășoară în Lugojul german.

Sperăm să nu mai dureze mult până se vor finaliza lucrările la rețeaua de apă. Nu putemspune exact când se termină, oricum nu mai este mult de lucru la partea de tubulatură. Anul acesta s-a lucrat pe mai multe străzi și execuția este în plină desfășurare atât pe drumuri principale cât și pe cele din cartiere”, a spus Cristian Galescu, viceprimarul Lugojului.

În 2019, societatea care se ocupă de proiect a finalizat lucrările în cartierele Cotu-Mic, Stadion, Buchini, strada Făgetului, strada Ștefan cel Mare, Splaiul Morilor-zona autogară și piața agroalimentară, strada Someșului, Splaiul Coșbuc, strada Unirii, Piata JC Drăgan și legătura cu strada V.V. Delamarina, străzile Mărășești, Mărăști și Rarău.

În prezent se lucrează pe strada Banatului, Comuna din Paris, Oltului și urmează legăturile cu strada Cuza Vodă și Nicolae Bălcescu. După această etapă sunt programate lucrări pe strada Mocioni până la gară.