După ani şi ani… Drumul spre morile de apă de la Rudăria va fi reabilitat

Veşti bune pentru locuitorii comunei cărăşene Eftimie Murgu, dar şi pentru turiştii care sunt interesaţi să viziteze Complexul mulinologic de la Rudăria. Drumul care face legătura cu ansamblul de mori de apă este în reparaţie, lucrările fiind în plină desfăşurare.

Direcţia de Drumuri Judeţene Caraş-Severin anunţă că Drumul Judeţean 571F spre localitatea Eftimie Murgu se reabilitează în această perioadă. Lucrările se desfăşoară pe o lungime de 5,6 km. Valoarea totală a investiţiei este 12,6 milioane de le. Fondurile sunt asigurate de Ministerul Dezvoltării prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Va fi reabilitat DJ 571F, între DN 57B şi localitatea Eftimie Murgu. În prima fază se vor efectua defrişări şi drumul va fi pregătit pentru decopertare. Lucrările se desfăşoară pe o lungime de 5,6 km, fiind prevăzute şi şanţuri şi podeţe de descărcare, precum şi elemente pentru siguranţa circulaţiei (parapete, indicatoare).

Drumul se află într-o stare deplorabilă şi a stârnit în repetate rânduri nemulţumirea turiştilor, dar şi a locuitorilor de pe Valea Almăjului.

Salba de mori de apă care împodobesc râul Rudărică pe o distanţă de aproximativ 3 kilometri reprezintă cel mai mare şi mai spectaculos lanţ de mori de apă din sudul Europei, fiind incluse în patrimoniul mondial UNESCO. Cele 22 de mori de apă de la Rudăria sunt vizitate în fiecare an de câteva mii de turişti.

De același autor

Related Articles