O femeie din Oraviţa a fost muşcată de viperă în curtea casei sale!

O femeie din Oraviţa a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost muşcată de o viperă. Aceasta se află în secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa.

Aseară în jurul orei 22:00 la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Reșița a ajuns o femeie în vârstă de 54 care a fost mușcată de o viperă, la mâna stângă. Femeia, le-a povestit medicilor care au preluat-o că se afla în curtea casei sale când vipera a atacat-o.

Starea pacientei este bună! Acesteia i s-a administrat ser antiviperin, iar în acest moment se află în afara oricărui pericol fiind internată pe Secția ATI unde are parte de tratament perfuzabil și tratament suportiv. Reprezentanții sunităţii medicale au făcut comandă la compania națională Unifarm pentru noi doze de vaccin antiviperin”, ne-a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, Roxana Bălan.

De când a început sezonul estival, femeia în vârstă de 54 de ani din Oraviţa este a patra persoană mușcată de viperă în Caraș-Severin de când a început sezonul estival, tuturor cazurilor administrându-li-se vaccinul antiviperin.

Compania Unifarm s-a angajat ca în decurs de maxim 6 ore să trimită comanda de doze antiviperin în cazul în care apare în UPU un pacient muşcat de viperă și nu există în acel moment serul.

De același autor

Related Articles