Nemulţumirile pescarilor cărăşeni, clarificate de gestionarii apelor de munte din judeţ. Traian Roşu: “Banii din cotizaţii intră la investiţii, tot pentru satisfacţia lor”!

Cărăşenii, amatori ai pescuitului în apele de munte se plâng că sumele privind contravaloarea cotizaţiilor nu sunt pe măsura investiţiilor realizate de Direcţia silvică judeţeană. Şeful serviciului vânătoare şi salmonicultură din cadrul instituţiei, Traian Roşu a oferit pentru Radio Reşiţa detalii lămuritoare:

Traian Roşu

Populările cu păstrăvi, construcţiile şi amenajările hidrotehnice, precum şi toate celelalte intervenţii care se efectuează în apele de munte din Caraş-Severin sunt realizate din banii pescarilor care plătesc cotizaţii anuale la Direcţia silvică judeţeană, gestionară a habitatelor montane. Conform şefului serviciului vânătoare şi salmonicultură din cadrul instituţiei, Traian Roşu, nemulţumirile pescarilor recreativi în ceea ce priveşte valoarea prea mare a cotizaţiilor sunt nefondate. Acesta spune că, periodic se fac controale cu jandarmeria pe cursurile de apă avute în gestiune, iar actele de braconaj piscicol se sancţionează conform legislaţiei în vigoare. Acestea, pe lângă aplicarea unei amenzi consistente, pot duce şi până la suspendarea dreptului de a mai pescui. 

Traian Roşu a mai spus că, de câţiva ani cotizaţiile permiselor de pescuit pentru apele de munte au rămas neschimbate.

De același autor

Related Articles