DSP face lumină în cadrul problemei de la ştrandul Titanic din Reşiţa!

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin a publicat astăzi rezultatul apei prelevate săptămâna trecută de la ştrandul Titanic din Reşiţa.

Vă reamintim că mai mulţi tineri au reclamat că apa avea lipitori şi viermi. Dacă sunt sau nu probleme ne explică purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

“Pot să vă spun că prima probă prelevată de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică nu se încadra în parametrii necesari. Trebuie specificat că din 5 parametrii măsuraţi în astfel de situaţii, doar unul era neconform, aşadar proba de apă am putea aprecia că nu era complet rea dar nu se încadra nici în parametrii necesari. Cea de a doua probă prelevată de administratorii acestui ştrand este bună, dar această societate comercială urmează a fi recontrolată. Li s-a pus în vedere administratorilor să aducă la fiecare 2 săptămâni câte o probă de apă şi să o aducă la sediul DSP, aşa a stabilit corpul de control. Aşadar urmează un nou control. Administratorii ştrandului nu au fost sancţionaţi atunci pentru calitatea apei ci pentru detalii legate de întreţinerea piscinei, de cantităţile de dezinfectant folosit. Acelea au fost neconforme la momentul controlului. Între timp normal că administratorii au executat lucrări de curăţenie şi noi ne bucurăm că s-au luat măsuri “, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Caraş-Severin, Daniel Botgros.

În concluzie, la această oră apa de la ştrandul Titanic din Reşiţa nu mai are nicio problemă aşa că vă puteţi răcori în voie fără să vă puneţi sănătatea în pericol!

Cele mai citite

Related Articles