Atenţie, mâncărurile grase şi fast-food-urile interzise de medici pe caniculă!

Temperaturile ridicate sunt greu de suportat în această perioadă iar cea mai eficientă şi la îndemână cale de a ţine căldura la distanţă este cea prin controlul alimentaţiei. Atenţie însă, anumite alimente precum cele bogate în carbohidraţi şi grăsimi pot împiedica buna funcţionare a sistemului digestiv, de aceea este bine să avem grijă ce mâncăm când este caniculă, atrage atenţia medicul de diabet nutriţie şi boli metabolice, Caius Diaconescu.

Din alimentaţie nu trebuie să lipsească salatele fructele şi legumele. În această perioadă, medicii ne sfătuiesc să ocolim fast-food-urile. Dacă după băuturile foarte reci vă puteţi alege cu o răceală, după o gustare de la fast-food puteţi face o indigestie ori, mai rău, o toxiinfecţie alimentară.

“Pe vreme caniculară nu abuza de cafea. Şi asa organismul este destul de chinuit şi agitat de prea multa caldură. Cafeaua tare şi multa n-ar face decât să accentueze efectele căldurii. Pentru sete se bea apă plată sau de izvor, dar nu rece ca să aburească paharul, de la frigider. Ţine bidonul cu apă lânga frigider şi aminteşte-ţi că şi vara se poate răci, şi încă destul de greu şi cu multe complicaţii. În niciun caz, băuturile foarte reci nu răcoresc”, susţine medicul Caius Diaconescu.

Cât este foarte cald sunt bine de ocolit carnea, mâncărurile foarte grase, conservele, mezelurile, alimentele picante. Supa de zarzavat, tocăniţa de legume, salatele de crudităţi, lactatele, mai ales iaurtul simplu, să nu lipsească de la nicio masa. Şi fructele, cât de multe!

Cele mai citite

Related Articles