Vila Popov din Caransebeş devine centru de zi pentru vârstnici

763

Primarul Felix Borcean a semnat vineri contractul de finanţare pentru proiectul „Înfiinţare centru de zi pentru persoane vârstnice în municipiul Caransebeş”, în valoare de peste 5,2 milioane lei, fără TVA.

Pe lângă faptul că este un real beneficiu pentru persoanele cărora le este adresată această investiţie pe fonduri europene, dar şi cu o cofinanţare destul de importantă din partea comunităţii locale, Vila Popov este şi una din bijuteriile arhitectonice ale municipiului Caransebeş. Clădirea necesita un proces amplu de renovare, iar renovarea ei nu face decât să completeze aspectul deosebit al Teiuşului”, a precizat edilul.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8-Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, Prioritatea de investiţii 8.1-Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale, Obiectivul Specific 8.3-Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale.

Vila Popov, situată în cartierul Teiuș, este una din clădirile istorice ale Caransebeșului. A aparținut, la începutul secolului trecut, fostului ministru bulgar de externe, a funcționat și ca pensiune de lux, cu terenuri de tenis și alte facilități, însă după 1944 a intrat într-un declin continuu.

foto Primaria Caransebes-facebook