[FOTO] La pas prin istoria industrială a Reșiței

Proiectul transfrontalier “Visit Me”, derulat de către Primăria Reșița, în parteneriat cu Primăria Veliko Gradište/ Serbia, a ajuns la final. De astăzi, vizitatorii municipiului pot face o excursie, ghidată, prin patrimoniul industrial al orașului.

În total au fost montate peste 60 de panouri informative în principalele puncte turistice. De asemenea, în Centrul Civic a fost amplasată o machetă 3D, din bronz, unde sunt scoase în evidență o parte din obiectivele simbol ale orașului: Funicularul, Palatul Cultural sau Centrala Electrică Grebla.

Panourile au fost realizate din aluminiu și oțel, folosindu-se o tehnică specială de gravare. Termenul de garanție pentru această lucrare este de 10 ani. În total au fost montate la Reșița și Veliko Gradište 85 de panouri signalistice și 5 hărți la scară mare.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului “INTERREG IPA” de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, în cadrul Axei prioritare 4 – Atractivități pentru turismul durabil, Inițiative de consolidare a capacităților pentru îmbunătățirea calității și inovării serviciilor și produselor turistice. Bugetul disponibil în cele două localități a fost de peste 720.000 de euro.

De același autor

Related Articles