Copiii învață să guste frumosul

Foaierul Universității Eftimie Murgu din Reșița a găzduit, în această după amiază, o expoziție inedită de artă plastică.

Protagoniștii au fost copiii care urmează cursurile Clubului de Artă Contrast. Artistul Marian Truțulescu a reușit să intre în lumea celor mici și să le insufle pasiunea pentru artă.

A avut loc un vernisaj în care au fost prezentate o parte din lucrările realizate în cadrul atelierelor de lucru la care participă săptămânal zeci de copii din Reșița. Marian Truțulescu a încercat să-i învețe pe micii artiști că arta poate aduce și satisfacții materiale, așa că a organizat un târg cu vânzare.

A fost o experiență inedită pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani să negocieze prețul lucrărilor scoase la vânzare. Pasiunea și atașamentul față de o planșă (schiță, tablou, peisaj) s-a dovedit că este extrem de importantă pentru micii artiști.

Pe parcursul anului au învățat să descopere frumosul, să înțeleagă ce înseamnă culoare, pată,  kitsch, să descopere frumosul, spune Marian Truțulescu.

Marian Truțulescu a oferit fiecărui artist în devenire o diplomă personalizată pentru munca depusă în slujba artei și pentru rezultate frumoase în crația plastică.

Vernisajul prichindeilor a fost prezentat de prorectorul UEM, Cristian Chioncel. Acesta a mărturisit că a fost o plăcere să găzduiască această expoziție pentru că Marian Truțulescu este profesor asocial al Universității reșițene și le predă celor de la disciplina Pedagogia învățământului  primar și preșcolar tot ceea ce ține de domeniul artistic.

Felicitări micilor artiști!

De același autor

Related Articles