[UPDATE]

În semn de respect și recunoștință pentru aceia care prin sacrificiul lor s-au înveșnicit în amintirea noastră, eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile s-a desfășurat astăzi  o manifestare specială la Crucea de la Domașnea, monument închinat eroilor patriei și apărătorilor Ortodoxiei.

Consilierul cultural al Episcopiei Caransebeșului, arhimandrit Casian Ruşeţ, despre importanţa organizării în fiecare an a acestui eveniment:

arhimandrit Casian Ruşeţ – consilier cultural al Episcopiei Caransebeşului

Evenimentul a debutat cu o slujbă de pomenire pentru eroii căzuți pe toate câmpurile de luptă, cei care s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară, oficiată de Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

La eveniment au fost prezenți credincioși din această zonă a Banatului, foşti luptători ai rezistenţei anticomuniste, deţinuţi politici, autorități locale şi județene și alte oficialități.

După momentul de rugăciune s-au depus coroane şi jerbe de flori de către instituțiile și oficialitățile prezente şi a avut loc defilarea Gărzii de Onoare a Brigăzii 18 Infanterie Cercetare Supraveghere „Decebal” din Timișoara. Fanfara militară a susținut un recital de cântece patriotice.

Acest eveniment încheie seria manifestărilor prilejuite de cea de-a XIII-a ediție a „Zilelor Credinței și Culturii în Episcopia Caransebeșului”.

***

La Praznicul Înălţării Domnului şi de Ziua Eroilor, în cadrul celei de-a XIII-a ediţii a „Zilelor credinţei şi culturii” în desfăşurare în Episcopia Caransebeşului, la crucea-monument de la Domaşnea vor fi comemoraţi joi, 6 iunie eroii neamului românesc şi martirii închisorilor comuniste.

Evenimentul va debuta la ora 17.00 cu primirea oficialităţilor şi onorul militar, urmat de serviciul religios şi depunerea de coroane şi jerbe de flori. La 18.30 va avea loc defilarea Gărzii de Onoare a Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” din Timişoara, iar programul se va încheia cu un recital de cântece patriotice susţinut de Fanfara Militară a Garnizoanei Timişoara.

Evenimentul este organizat de Protopopiatul Băile Herculane şi Episcopia Caransebeşului.

Surse: diac. Pavel Canea, Darius Herea; Episcopia Caransebeşului