Cu drogurile, rişti!

Curiozitatea, presiunea anturajului, vulnerabilitatea specifică vârstei, lipsa de informaţie, carenţele afective, lipsa de comunicare cu părinţii sau familia, sunt câteva dintre motivele pentru care adolescenţii pot recurge la consumul de substanțe psihoactive, acestea fiind și principalele aspecte dezbătute de elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 din Reșița și polițiștii din cadrul I.P.J Caraș – Severin în scopul conștientizării consecințelor sociale, juridice și asupra sănătății pe care le implică adoptarea unui comportament de consum.

Câteva recomandări pentru adolescenți:

  • JOACĂ LA SIGUR – orice experiență legată de consumul de droguri duce la dependență fizică și psihică și chiar la moarte. Consumând o singură dată droguri, poți face lucruri pe care le vei regreta tot restul vieții.
  • FĂ LUCRURI DEȘTEPTE – folosind droguri, îți pui în pericol sănătatea, educația, relațiile cu familia și viața socială.
  • NU TE LUA DUPĂ APARENȚE – contrar celor auzite în cântece, văzute la televizor sau în filme, folosirea drogurilor nu te face „cool”.
  • EVITĂ SĂ CAZI ÎN CAPCANA TENTAŢIEI DE A ÎNCERCA DROGURILE – chiar şi prima încercare comportă un mare risc: dependenţa se poate instala încă de la prima doză.

Cele mai citite

Related Articles