Caracatiţa traficanţilor de migranţi nu se dă bătută

126

Rețelele de trafic de migranți continuă să funcționeze, în ciuda eforturilor depuse de poliţişti pentru a dizolva aceste structuri infracţionale. Noaptea trecută, la Vama Nădlac au fost descoperiţi, ascunși în interiorul unei autoutilitare, condusă de un cetăţean din Letonia, 12  migranţi, care încercau să iasă ilegal din ţară.

Cu amănunte, comisarul şef Laura Bondar, purtător de cuvânt la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de frontieră Oradea:

„La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul leton P.J., în vârstă de 34 de ani, la volanul unei autoutilitare marca Vauxhall, înmatriculată în Marea Britanie. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului fizic al mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite, ascunse într-un loc special amenajat în partea din faţă a compartimentului marfă, douăsprezece persoane, dintre care şapte bărbaţi, două femei şi trei minori. Este vorba de zece cetăţeni din Irak şi doi cetăţeni din Siria, adulţii având vârste cuprinse între 23 şi 37 de ani, iar minorii între 9 luni şi 16 ani”.

„Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul autoutilitarei şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini”, a mai adăugat Laura Bondar.

Vă reamintim, ieri, au avut loc 16 percheziții, pe raza județelor Timiș, Arad și în municipiul București, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate în trafic de migranți. Membrii grupării făceau parte dintr-o vastă rețea de trafic de migranți, constituită la nivel european.