Programul farmaciilor deschise în Caraş-Severin de Paşti!

Unităţile farmaceutice din Caraş-Severin vor avea program special de sărbătorile pascale!

Astăzi, în Vinerea Neagră şi sâmbătă toate farmaciile funcţionează după programul normal de week-end. Unele sunt deschise până 20.00. În prima zi de Paşti în municipiul Reşiţa rămâne deschisă farmacia Sensiblu din cadrul Complexului Intim, iar în Caransebeş va funcţiona farmacia Medofarm din centrul oraşului, ambele rămânând deschise între orele 08.00 -20.00.

În cea de a doua zi de Paşti vor funcţiona până la orele 16.00-20.00 majoritatea farmaciilor. Există însă şi excepţii. Unitatea Farm Prest de lângă Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa va avea program prelungit până la ora 23.00 iar farmacia Sensiblu de la Kaufland rămâne deschis până la ora 21.00, ne-a transmis preşedintele Colegiului Judeţean al Farmaciştilor Pavel Roşca.

Nicio farmacie din judeţul Caraş-Severin nu mai funcţionează non-stop, ci doar până la ora 22.00. Farmaciştii spun că nimeni nu îi sprijină, iar dacă ar avea program permanent ar merge în pierdere.

Pentru ca o unitate să funcţioneze, de exmplu, în turele de noapte pot lucra doar farmaciştii, nu şi asistenţii de farmacie. Iar punctele farmaceutice care nu au minim şase farmacişti angajaţi, nu pot să aibă în prezent un program non stop, pentru că astfel s-ar încălca Codul Muncii.

De același autor

Related Articles