[FOTO] Valea Cernei așteaptă turiștii mai curată! Au fost adunate trei tone de deșeuri!

Valea Cernei este mai curată după o acțiune amplă de ecologizare desfășurată astăzi în coordonarea Administrației Parcului Național Domogled-Valea Cernei, participanții având parte și de o vreme foarte frumoasă, iar gunoaiele se găsesc din abundență în toată zona

Punctul de întâlnire a fost Centrul de vizitare al Parcului Național Domogled-Valea Cernei, răspunzând acestei campanii peste 150 de persoane de la instituțiile, asociațiile și unele unități turistice din stațiunea de pe Valea Cernei, cărora s-au adăugat elevii școlii generale din comuna Balta (jud. Mehedinți). Participanții au fost împărțiți pe echipe și fiecare echipă, însoțită de câte un reprezentant al Parcului, s-a deplasat în sectorul repartizat, pe zona cuprinsă între Km 0 al orașului de pe Cerna și Ogașul lui Roșeți, pe Valea Cernei.

Sacii au început să se umple încă de la startul campaniei, deșeurile fiind aruncate peste tot, fiind din toate categoriile, predominând însă ambalajele din hârtie și plastic, precum și dozele din metal de la bere sau băuturile răcoritoare! În mod surprinzător, turiștii au lipsit astăzi pe Valea Cernei, chiar și în zona celebrelor cădițe de la 7 Izvoare, însă gunoaiele zac în natură încă din anii trecuți, în unele locuri creându-se adevărate haldine de gunoi, peste care a crescut vegetația! S-au adunat peste 3 tone de deșeuri, fiind umpluți toți cei 300 de saci menajeri puși la dispoziția participanților de către organizatori!

La invitația lansată de Parcul Național Domogled-Valea Cernei au răspuns: Primăria orașului Băile Herculane, Jandarmeria, Poliția, Ocolul Silvic, Asociația Tinerilor, Asociația de Turism, Asociația PRO TURISM, Apele Române – Banat, Drumuri Naționale – Orșova, Liceul Hercules, Complexele hoteliere Diana și Afrodita, Ecologica și Școala generală Balta (Mehedinți).

Printre echipele prezente la această campanie de ecologizare s-a aflat și cea a Poliției orașului Băile Herculane, coordonată de șeful instituției – comisarul-șef Gheorghe Nicolae Băcanu:

Întreaga acțiune a fost coordonată pe toată perioada de desfășurare de Cosmina Răescu – specialist în cadrul Administrației Parcului Național Domogled-Valea Cernei:

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles