RAR a lansat aplicaţia “istoric vehicul”

215

Românii care vor să cumpere o maşină rulată deja înmatriculată în România, pot verifica kilometrajul, starea Inspecţiei Tehnice Periodice sau norma de poluare, conform RRA.

Programul numit “ISTORIC VEHICUL” este gratuit. El poate poate fi accesat pe site-ul RAR, iar în curând va conţine date şi despre eventualele daune ale maşinii.

Am luat această decizie pentru a putea preveni eventuale fraude, privind kilometrajul. Noi vom da istoricul kilometrajului, în cadrul acestei aplicaţii. Mai urmează, în partea a doua o completare la această aplicaţie contracost privind daunele. În primul rând, trebuie să ştim seria de şaşiu a vehiculului, din cartea de identitate a vehiculului sau din talon. Aceste date despre vehicul sunt disponibile doar pentru vehicule care au trecut cel puţin o dată pe la Regitrul Auto Român sau pe la o staţie de Inspecţie Tehnică Periodică, adică cele înmatriculate în România“, a declarat directorul general RAR, Georgică Dincă.

De la eliminarea timbrului de mediu, acum doi ani, în România au intrat peste 1 milion de autovehicule rulate din import.