[FOTO] Oravița este alături de Radio Reșița și aleargă împreună pentru OncoHelp Timișoara

Elevii Liceului Teoretic “General Dragalina”, sub îndrumarea profesorului Cosmin Ciorman, au reușit o mobilizare impresionantă la propunerea campionului OncoHelp, Laura Sgaverdea, de a participa la Timotion 2019.

Până în prezent, orăvițenii au reușit să adune donații ce depășesc 10.000 de lei. De asemenea, la startul evenimentului, care se va consuma vineri, 12 aprilie de la ora 11.00 sunt așteptați peste 500 de participanți. Organizatorii au pregătit mai multe surprize pentru cei prezenți.

Staff-ul tehnic lucrează de zor pentru a pune la punct ultimele detalii organizatorice. Acest eveniment a luat o amploare neașteptată, fiind cea mai mare mobilizare din cadrul #TimotionEverywhere. Desigur, emoțiile sunt pe măsură și voluntarii fac tot posibilul ca lucrurile să decurgă impecabil.

[UPDATE]

Cosmin Ciorman sau Dirigu’, cum îl alintă atât elevii, cât și apropiații, a dat dovadă de un spirit de organizare și o implicare cum foarte puțini reușesc. În doar două zile a reușit să pună la punct toate detaliile și să adune la startul competiției peste 200 de participanți. De asemenea, orăvițenii au făcut până în prezent donații ce depășesc 4.000 de lei.

“Vrem să schimbăm ceva în societatea actuală, să creăm o lume mai frumoasă, o lume ce dorește să practice un sport și să se implice în acțiuni umanitare. Consider, că această manifestare în care Radio Reșița ne-a ales ca parteneri este un lucru extraordinar. Nu facem doar o simplă donație, prin acest eveniment reușim să transmitem un mesaj referitor la ceea ce înseamnă mișcarea în viața noastră.

La auzirea acestei vești, atât elevii mei, cât și profesorii, au avut o reacție fantastică. Chiar dacă unii dintre ei nu participă la cursă, au făcut totuși o donație pentru că au înțeles ce înseamnă OncoHelp și sprijinul pe care îl oferă bolnavilor de cancer.

Sunt alături de Radio Reșița din anul 2013. O prietenie ce se sedimentează de la an la an. Aș putea spune că această poveste frumoasă a început într-o zi de primăvară, pe bicicletă. Acum 7 ani, în urma unei acțiuni caritabile organizată de caravana Radio Reșița, am cunoscut-o pe Laura Sgaverdea. Faptul că anul acesta a fost aleasă ambasador al Asociației OncoHelp, nu poate decât să mă bucure și mă determină să fac tot ce îmi stă în putință,” a precizat Dirigu’ Cosmin Ciorman.

Cursa Timotion Everywhere Oravița va avea loc vineri, 12 aprilie, la 11. Startul se va da din fața Liceului Teoretic “General Dragalina”. Concurenții vor avea de parcurs un traseu de aproximativ 2 km.

La acest eveniment poate participa oricine, indiferent de vârstă, important este să fim în număr cât mai mare și să arătam că ne pasă, că suntem alături de OncoHelp și de bolnavii de cancer.

Cu ajutorul fondurilor strânse, în cadrul cursei #TimotionEverywhere, pacienţii din Caraş Severin, Timiş, Arad, Hunedoara, Mehedinţi şi Gorj care beneficiază de tratament oncologic gratuit în regim de spitalizare continuă, în cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp, vor putea beneficia de condiții de internare moderne, confortabile şi ergonomice, prin înlocuirea mobilierului de spital existent uzat fizic şi moral.

Susținători ai Timotion Oravița: Gribling 67 Timisoara, ZF Oravita, Normarom Industrie Oravita, Tipo Art Oravita, Continental Timisoara, SportsLocker Timișoara.

Ei au construit un spital noi îi ajutăm să meargă mai departe ! Oferim confort pacienților bolnavi de cancer !

De același autor

Related Articles