Sanitas din nou în stradă! De la această oră cadrele medicale din toată ţară protestează în faţa Ministerului Muncii.

Printre nemulţumiri se numără faptul că nu au fost acordate creşterile salariale promise şi se doreşte eliminarea inechităţilor în ceea ce priveşte aplicarea regulamentului de sporuri.

Săptămâna trecută, 280 de sindicalişti au pichetat Ministerul Sănătăţii, iar după întâlnirea cu ministrul Sorina Pintea au transmis că apreciază reluarea dialogului, dar raportarea sporurilor la salariul din 2019, pentru toţi angajaţii din Sănătate şi Asistenţă socială, precum şi eliminarea sporului de continuitate din plafonul de 30%, sunt condiţii ne-negociabile.

Sindicaliştii Sanitas vorbesc despre necesitatea asigurării finanţării creşterilor salariale prin transfer de la bugetul statului, prin CNAS – în calitate de gestionar al Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

Dacă toate aceste probleme nu vor fi rezolvate, în aprilie Sanitas va organiza un protest de amploare în toată ţara.

Daiana Rosca
Lucrez în mass-media de la 16 ani. Am cochetat cu televiziunea, cu presa scrisă, dar radioul îmi curge prin vene şi nu mă văd facând altceva. Sunt o leoaică ambiţioasă şi plină de viaţă. Mă consider sufletul redacţiei pentru că pun suflet în tot ceea ce fac şi reuşesc de fiecare dată să-i fac pe colegi să râdă chiar şi în cea mai mohorâtă zi. Iubesc oamenii şi mă bucur să descopăr în fiecare zi lucruri noi.