Vineri, 22 martie, va fi inaugurat Parcul Copilului din cartierul Govândari. Evenimentul va fi marcat printr-un spectacol de teatru, programat la ora 16.

Noul spațiu de joacă are o suprafață de peste 3.000 de metri pătrați și este dotat cu echipamente moderne, unice în partea de vest a țării. Incinta este structurată pe categorii de vârstă: 1-3 ani, 1-5 ani, +6 ani și 4-10 ani. Astfel, cei mici se vor putea bucura din plin de noile facilități.

Materialele folosite sunt rezistente împotriva vandalismului și în același timp special concepute pentru pentru protecția copiilor. Echipamentele de joacă au fost realizate de către companii specializate din Suedia și Norvegia.

Pe suprafața spațiului a fost așternut un covor cauciucat special. Principalul avantaj al pavimentelor elastice este capacitatea de absorbție a șocurilor. Un alt mare avantaj este faptul ca au o capacitate de drenaj și o permeabilitate crescută, permițând astfel suprafeței să se usuce mai repede.

Inovația acestui parc o reprezintă stâlpii solari pentru încărcarea telefoanelor mobile, tabletelor, camerelor foto și diferite gadget-uri. De asemenea, stâlpul este dotat cu un router de internet Hotspot Wifi ce va distribui internet gratis în jur.

Totodată, a fost montat un sistem de alimentare cu apă prevăzut cu sprinklere pentru irigarea gazonului. Instalația este conectată la tablou de comandă, prevăzut cu senzori de ploaie, care va opri instalația în caz de precipitații. 

Valoarea investiției este de peste 2 milioane de lei, din care jumătate au fost alocați pentru lucrările de construcții-montaj, iar restul pentru mobilier. Întreaga investiție a fost acoperită din bugetul local.