Grefierii din vestul ţării, încă un pas spre greva generală

Din această săptămână, mişcările de protest ale grefierilor au intrat într-o nouă etapă ne-a informat, preşedintele Sindicatului Naţional al Grefei Judiciare Dicasterial, prim grefier la Tribunalul Timiş, Cătălin Trăistaru:

,, Suntem în ceea de-a doua formă de protest respectiv, refuzul muncii suplimentare. Aceasta însemnă că la sfârșitul programului de lucru niciun coleg nu mai rămâne în instanță. Volumul de muncă prestat de colegii mei, în instanțe, excede celor opt ore legale și din acest motiv cerem plata orelor suplimentare. Noi suntem exceptați de la această dispoziție cum este cazul celor din apărare și poliție, penitenciare unde se plătesc orele suplimentare.,,

sursa: FB

Nici statutul profesional al grefierului, vechi de peste 14 ani, nu a fost elaborat deşi discuţiile au început în noiembrie 2017. Ministerul Justiţiei şi-a declinat competenţa şi l-a trimis la Ministerului Muncii. Acesta, la rândul lui, la retrimis celor de la Justiţie, La această oră, proiectul se află la Ministerul de Justiţie fără a se lua o decizie în acest sens a precizat, liderul de sindicat.