[FOTO] Amendă pentru caransebeşeanul surprins aruncând deşeuri în zona Corcana

522

Un grup de biciclişti din Caransebeş ne-a reamintit că spiritul civic înseamnă nu doar a respecta legile ci și a face tot ceea ce stă în puterea ta ca persoană pentru a contribui la buna funcționare a societăţii.

Plecați la o plimbare pe dealul Corcana din parcul Teiuș, tinerii au fost revoltați de gestul unui caransebeșean care și-a aruncat deșeurile menajere în pădure. Deși au încercat să-i explice gravitatea faptei lui, acesta și-a văzut în continuare de treabă, deloc deranjat.

Ce n-a luat în calcul caransebeșanul, este forța mediului on-line. Fotografiile cu el aruncând deșeurile, au devenite virale pe rețelele de socializare, sute de cetățeni distribuind postarea, în speranța că autoritățile se vor sesiza. Fără să aștepte reacția autorităților, bicicliștii au depus și o reclamație la adresa lui.

Marți dimineața, Primăria Caransebeș a anunţat pe pagina de facebook, că cetățeanul iresponsabil a fost amendat cu 1.500 de lei:

”Poliția Locală Caransebeș l-a amendat cu 1500 de lei pe bărbatul care a fost surprins sâmbătă de niște bicicliști în timp ce descărca deșeuri menajere în zona Corcana. Bărbatul a fost identificat de polițiștii locali cu ajutorul fotografiilor și a fost sancționat pecuniar, iar ca măsură complementară și-a luat angajament scris că va igieniza zona respectivă. Mai mulţ în urma verificărilor Poliției Locale, s-a constatat că bărbatul respectiv nu deținea contract de prestare a serviciului de salubrizare pentru imobilul în care domiciliază, iar la solicitarea polițiștilor locali s-a încheiat un astfel de contract.

Primăria Municipiului Caransebeș și Poliția Locală Caransebeș avertizează că se vor intensifica acțiunile de control în ceea privește păstrarea curățeniei, în special pe linia deponeelor necontrolate de deșeuri, moloz sau alte materiale de construcție, iar amenzile vor fi pe măsură.

Nu în ultimul rând, Primăria Municipiului Caransebeș mulțumește doamnei Elena Tania Pârvu și celorlalți bicicliști care au dat dovadă de spirit civic, luând atitudine împotriva celui care arunca deșeuri în pădure.”

Acuzaţi câteodată de lipsa spiritului civic, tinerii caransebeşeni au demonstrat acum că puterea de a schimba mentalităţi stă în noi.

sursa foto Facebook