Spitalul Județean de Urgență Reșița va beneficia de o suplimentare în valoare de 550.000 de lei, pentru a implementa în bune condiții proiectul transfrontalier în care este partener cu Spitalul Oncogen din Timiș și Ministerul Sănătății din Serbia.

În cadrul acestei colaborări se dorește  îmbunătățirea diagnosticării și tratamentul tumorilor maligne. Deși Consiliul Județean nu este parter în acest proiect, va asigura totuși cofinanțarea de 2% și va facilita cashflow-ului necesar. Acești bani vor fi utilizaţi pentru plata primelor facturilor pentru achiziția de aparatură.

De asemenea,  30.000 de lei vor fi alocați pentru cumpărarea unor surse de rezervă pentru lifturi. Această măsură vine în urma problemelor apărute din cauza unor pene de curent, care au dus la incapacitatea de a mai folosi aceste mijloace de transport pentru bolnavi.

Suma de 1.211.000 de lei va fi alocată pentru proiectul “Creșterea eficienței energetice și utilizarea energiei din surse regenerabile pentru Spitalul de Urgență Reșița – Staționar I”. Această sumă acoperă contribuția de 2% a cheltuielilor neeligibile pentru asigurarea fondurilor necesare derulării contractului de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020. 

La sfârșitul exercițiului bugetar 2018, a fost înregistrat un excedent în valoare de 46.377.000 de lei. Consiliul Județean a aprobat utlizarea sumei de 43.513.000 de lei pentru finanțarea secțiunii de dezvoltare în anul 2018. În ședința din 28 februarie, s-a hotărât majorarea acestei sume cu 1.791.000 de lei, prin introducerea la finanțare a acestor obiective noi.

Răzvan Todor