Liceul Tehnologic “Clisura Dunării”, în finala celei mai mari competiţii de robotică

1241

UPDATE

Echipa Liceului Tehnologic “Clisura Dunării” din Moldova Nouă s-a calificat la etapa națională a concursului de robotică First Tech Challenge, ce va avea loc la Bucureşti, în perioada 22-24 martie.

Elevii au creat un robot care imită colectarea de minerale de pe Lună, Marte sau alte planete, care mai apoi trebuiesc transportate într-un depozit

First Tech Challenge este un program dedicat elevilor ce-și propune să ofere o experiență unică, prin proiectarea, construirea, testarea și programarea unor roboți autohtoni, conduși de operatori, elevi, în diferite sarcini. Liderul echipei, Tănase Alexandru, spune că are încredere în proiectul lor.

Este o premieră pentru oraşul de la Dunăre, dar şi pentru învăţământul din Banatul de Munte, a precizat pentru Radio Reşiţa, directorul Mihaela Izvernar.

Echipa cărăşeană condusă de liderul echipei Alexandru Tănase este însoţită de mentorul lor, inginerul Sabin Munteanu. Costurile legate de deplasarea şi cazarea delegaţiei cărăşene sunt suportate de sponsori locali.

(Marius Căruntu)