În contextul atenționărilor ANM de tip ”COD GALBEN” în intervalul  11 februarie ora 22:00 – 13 februarie ora 02:00 și ”COD PORTOCALIU” de vreme severă pentru data de 12.02.2019 între orele 09:30-15:00 în zonele montane.

Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin a transmis operatorilor responsabili cu activitatea de deszăpezire ordine de intrare în bază cu toate utilajele din dotare. În intervalele menționate în zona montană vor fi ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. În zonele mai înalte se așteaptă ninsori abundente și vânt cu viteze care vor depăși la rafală 100-120 km/h.

De asemenea, ca urmare a avertizării COD GALBEN pentru restul județului, între 11 februarie ora 20:00 – 13 februarie ora 10:00, caracterizată prin precipitații în general moderate cantitativ și intensificări temporare ale vântului, Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin a solicitat tuturor companiilor de deszăpezire o situație a stocurilor de material antiderapant. În acest moment există în depozite 4.736 de tone de nisip 502 tone de sare.

La această oră toate drumurile județene sunt deschise circulației publice, în zonele montane traficul desfășurându-se în condiții de iarnă.

Stratul de zăpadă măsoară aproximativ 80 cm pe Muntele Mic și  70 cm pe Semenic. Operatorul care acționează pe tronsonul Prislop-Semenic a semnalat căderi de arbori pe partea carosabilă, însă pe parcursul zilei se va acționa pentru îndepărtarea acestora. 

sursa: Comunicat Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin