2019 cu noutăţi la pescuit

1517

Ordinul 2019 privind prohibiţia, protecţia şi refacerea resurselor acvatice, publicat la sfârşitul lunii ianuarie de Ministerele Agriculturii şi Mediului, vine cu noutăţi pentru pescarii recreativ-sportivi.

Conform vicepreşedintelui AJVPS Caraş-Severin, Tima Andrei, este vorba de revizuirea ordinelor anterioare care au stat la baza elaborării prezentului document. Ce este relevant pentru pescarii amatori, spune acesta, este noua perioadă a intervalului de 45 de zile instituit pentru pescuitul în apele de frontieră, adică între 15 aprilie şi 30 mai inclusiv faţă de cel existent anterior între 26 aprilie şi 9 iunie, interzicerea uzinării apei din lacurile de acumulare şi baraje în perioada prohibiţiei şi a pescuitului în aval şi amonte pe o distanţă de 300 de metri de piciorul unui pod aflat într-o apă curgătoare.

Tima Andrei a mai spus pentru Radio Reşiţa că, noi sunt şi cele două intervale de prohibiţie pentru ştiucă, specie aflată pe cale de dispariţie în apele teritoriale româneşti. Este vorba de: 1 februarie-15 martie şi 11 aprilie-9 iunie inclusiv.

Vicepreşedintele AJVPS Caraş-Severin a mai subliniat că, odată cu intrarea în vigoare a acestui ordin au fost demarate ample controale în teren. (Hardy Cvoica)