[FOTO] La mulți ani, Cătălin Crișan!

423

Artiştii noştri îndrăgiţi nu sunt uitaţi de Radio România Reşiţa, din respect pentru contribuţia lor la înfrumuseţarea vieţii noastre de-a lungul decenilor, astăzi îl sărbătorim pe actorul, compozitorul şi cântăreţul Cătălin Crişan.

A văzut lumina zilei pe 6 februarie 1968, în Bucureşti, iar primul pas spre muzică a fost prin a studia pianul la Şcoala de muzică din capitală, apoi  a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă, la clasa regretatei Mihaelei Runceanu.

Ulterior, a urmat cursurile Facultăţii de teatru, din cadrul Universităţii „Titu Maiorescu”. Cătălin Crişan a debutat ca interpret în anul 1987, la `Concursul de creaţie si interpretare a muzicii uşoare româneşti, de la Mamaia, unde a obţinut premiul I la secţia interpretare, cu melodia „Vorbeşte Marea”, un şlagăr ce a rămas în inimile românilor.

Radioul naţional a fost întotdeauna alături de artist, iar faptul că este un om extrem de expresiv l-a ajutat să obţină mai multe posturi de prezentator TV.

„Ascult Radio România Reşiţa, ascultaţi-l şi dumneavoastră”

Cu generozitate, îndrăgitul artist, ne-a mărturisit:

„Nu a fost visul meu să devin artist de muzică uşoară, regretata Mihaela Runceanu m-a încurajat şi susţinut şi aşa am câştigat de două ori Marele Trofeu la Mamaia cu cântecele „Vorbeşte marea” şi „Mama”. La radioul naţional am avut 5 ani o emisiune de care îmi amintesc cu drag şi desigur m-a ajutat mult în carieră, aşa am ajuns în sufletele românilor de pretutindeni. Postul naţional mi-a purtat şi îmi poartă noroc în continuare. Vreau să mulţumesc celor din Banatul de Munte care m-au felicitat de ziua mea, deasemenea vreau să le spun că am lansat o melodie nouă care se numeşte „Se întâmplă uneori”, i-aş ruga să asculte şi să îmi spună dacă le place, le urez o primăvară frumoasă, liniştită, un an mai bun decât cel care a fost, să încerce să fie înconjuraţi de prieteni adevăraţi, pentru că sunt din ce în ce mai puţini…  la cei 51 de ani, pe care i-am împlinit, îmi dau seama că e important, dar norocul meu este că am foarte mulţi prieteni în ceea ce înseamnă public şi este cea mai mare bucurie a mea. Înseamnă că într-o plajă mare a muzicii uşoare româneşti am depus şi eu un grăunte acolo… Vă mulţumesc pentru urare, mi-a făcut o reală plăcere să vorbesc cu dumneavoastră pentru că sunteţi un interlocutor profesionist şi plăcut. La final le transmit că ascult Radio România Reşiţa, ascultaţi-l şi dumneavoastră”.

Deasemenea, un lucru mai puţin ştiut este şi faptul că a scris şi regizat piese de teatru, jucând şi în compania marei artiste şi profesor universitar, Olga Delia Mateescu.

În semn de respect pentru Cătălin Crişan şi pentru ascultătorii noştri, miercuri, 6 februarie, de la ora 21, este invitatul emisiunii Romantica!

La mulţi ani, Cătălin Crişan!

Anca Bica Bălălău

Sursa foto: Cătălin Crișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.