Prognoza meteo pentru 5-17 februarie

251

Luna februarie vine cu temperaturi normale pentru această perioadă, însă finalul acestei săptămâni aduce o încălzire a vremii.

Pe tot parcursul acestei primei săptămâni de prognoză vom avea un regim termic relativ constant şi apropiat de normele perioadei, ceea ce înseamnă temperaturi diurne la scara întregii ţări cuprinse cam între 0 şi 6 grade celsius. Finalul de săptămână vine cu o încălzire a vremii, din nou valori peste norme spre 10 – 12 grade chiar în zonele de câmpie din vestul şi sudul ţării.

Cea de a doua săptămână, mai ales ultima jumătate a sa, intervalul 13 – 17, aduce din nou o scădere uşoară de la o zi la alta a temperaturilor până ce acestea vor reveni la normele de la care au plecat, respectiv o medie de circa 7 grade.

Din punct de vedere al precipitaţiilor, acestea vor fi foarte slabe cantitativ, predominant ploi în cursul zilelor la nivel izolat însă şi precipitaţii mixte în cursul nopţilor. La munte vor predomina din nou ninsorile dar nimic semnificativ din punct de vedere al regimului pluviometric. Din cauza temperaturilor ridicate este însă risc mare de avalanşă în toate masivele montane, la altitudini de peste 1.800 de metri.

De marţi, 5 februarie, vremea se va răci, însă doar pentru câteva zile. În următoarele două săptămâni temperaturile diurne vor fi pozitive.

Valentina Adam