Disciplinele sportive din Caransebeș, reunite la noul club al Primăriei: CS Municipal

606

Primăria Caransebeș dorește înființarea propriul club sportiv, care să reunească toate disciplinele sportive din municipiu. Primarul Felix Borcean a avut o întâlnire cu reprezentanți ai secțiilor sportive și s-a luat în discuție începerea acestui nou proiect, care să aibă obiectiv reunirea tuturor sportivilor din Caransebeș la același club – CSM Caransebeș.

Primarul Caransebeșului, Felix Borcean a vorbit despre această inițiativă a administrației locale de a susține sportul ca un tot unitar:

”CSM Caransebeș, noul proiect al nostru, va cuprinde secții precum: atletism, fotbal, judo, lupte, șah și volei. Vom recurge la varianta de drept public pentru înființarea acestui club și astfel se va da o hotărâre de Consiliu Local. Trebuie obținut certificatul de identitate sportivă, după care vor fi urmați pași firești, precum afilierea fiecărei secții, contracte cu sportivii care au împlinit 16 ani, finanțarea care va fi făcută în limita a 5% din bugetul local. Pentru antrenori este impusă condiția ca să fie calificați pentru ramurile sportive, iar cu aceștia se vor încheia contracte de activități sportive”, a spus Felix Borcean.

După cum a mai afirmat primarul orașului Caransebeș sportivii vor putea avea dublă legitimare, iar singurele secții care vor avea seniori sunt fotbalul, atletismul și șahul. La celelalte se va începe cu grupe de copii și juniori.

Cristina Corocan