Planul Urbanistic Zonal pentru cartierul Mociur prevede reabilitarea zonei care se află în curs de dezafectare. Platforma va fi transformată, pe viitor, într-un complex rezidențial cu o vastă zonă de recreere, printre care un Mall și un Aqua Park.

La ora actuală nu există străzi de legătură între zona Mociur și cartierul Govândari. Pentru a facilita deplasarea directă și a extinde transportul în comun, Primăria Reșița va construi două poduri de legătură rutieră între artera principală a municipiului și parcul industrial Mociur.

Primul pod va fi în zona Intim, cu legătură din bulevardul Muncii. Artera va trece pe lângă Stadionul de atletism, urmând cursul fostei linii de cale ferată până în zona Mociur. Al doilea pod va fi peste Bârzava, spre Mociur, în zona UCM OxyGaz. Întregul proiect are o valoare de 3 milioane de euro fără TVA.

Zona Mociur va fi legată de Centrul Civic al Reșiței prin strada G.A. Petculescu spre Casa de Cultură. Aleea cuprinsă între calea ferată din zona Penny și viitorul parc industrial va fi de asemenea, reabilitată.

„Studiile de fezabilitate sunt finalizate. Sperăm ca în următoarele 2-3 luni să găsim sursa de finanțare, pentru a susține aceste lucrări. În momentul în care vom dispune de acești bani, vom demara și proiectul tehnic de execuție. Sperăm ca în următorii doi ani să finalizăm lucrarea”, a declarat Adelin Tuță, directorul compartimentului Investiții al Primăriei Reșița.

Construcția celor două poduri va facilita dezvoltarea unei noi zone rezidențiale ce va duce la creșterea numărului de spații locative și a dezvoltării economice.

Răzvan Todor

7 COMENTARII

  1. Dar locurile de munca unde sant tineretu nu are unde munci decat in confecti si auto live mai bine ar trebui sa puna industria pe picioare de acolo vin bani ca din mall si aqua park nu prea vad cum vor veni daca oamenii au de munca si salarii orasul se ridica asta trebuie facut daca ati ajuns unde ati ajuns la carma ei acum ca avetii bani va faceti mall si aqua park sa mergeti voi ca oamenii cu un salar ce se castiga pe resita nu cred ca isi va permite sa cumpere din mall si sa se duca la aqua park cu copii mai rau ca vad copii si parinti nu le pot oferi privilegiul ala

  2. Ce aqua park poti face la Resita cu apa rece numa??!! La un aqua park de oriunde din lume este si apa calda….sau vor sa incalzeasca pe centrale apa din Barzava?…

  3. tu nu esti anstare sa dezapezesti orasul si sa curati trotuarele apartinatoare voua is visez la lucruri magice mincinos ordinar tramvaiul unde este? te laudai ca bani sunt an cont an ce cont propriu

  4. După îngustarea singurei șușele prin reducerea căii de rulare dintre două dealuri acoperite cu verdeață pentru plantarea de iarbă, demolarea unui pod normal pentru a face unul la jumătate, cu un singur trotuar pentru pietoni, construirea unei șușele în pantă/rampă cu o singură bandă și cine mai știe ce alte minuni ca la Caracal, oare cum vor arăta un Mall și un Aqua Park la jum’ate?

Comentariile sunt închise.