ANM a emis o informare meteorologică de vreme rea, valabilă până în dimineaţa Crăciunului, la ora 6. În această perioadă, vântul va continua să prezinte intensificări la munte, temporar cu rafale de 65…70 km/h, iar pe creste va depăşi 80 km/h. Din a doua parte a zilei de luni vântul se va intensifica şi în zonele joase de relief, inclusiv în sud-vestul ţării, cu viteze la rafală, în general de 50…55 km/h. Temporar vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie. În zona de munte vor predomina ninsorile.

De asemenea, ANM a emis şi un Cod Galben de vreme rea în zona montană înaltă, inclusiv în judeţele Caraş-Severin, Gorj şi Hunedoara, valabil în ajunul Crăciunului între orele 2 şi 21. În această perioadă, în cea mai mare parte a zonei montane, temporar va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Vântul va sufla tare, îndeosebi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali cu rafale de peste 90…100 km/h. Ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea va scădea semnificativ.

Alin Datcu
După 20 de ani (ca în romanul lui Dumas) de când am intrat pentru prima oară într-o cabină de emisie, radio-ul încă mă fascinează şi-l redescopăr în fiecare zi. Acest fapt mă încântă cu atât mai mult cu cât ştiu că o fac alături de voi, ascultătorii noştri. Vă aştept în fiecare zi de la 12:00 la 17:00 să luăm Pulsul Zilei!