Motto: „Felul în care dai contează mai mult decât ceea ce dai.” Pierre Corneille  

„Înțelepciunea vieții e simplă: Fă ca pe unde ai trecut tu să fie mai bine decât înainte” , este o mărturisire ce însoțește cea de-a IV-a ediție a campaniei umanitare Muzică pentru Viață și caracterizează întreaga echipă a radioului reșițean condusă de Laura Sgverdea.

În cea de-a V-a zi a campaniei la Căsuța de Sticlă au venit Oamenii Faptelor Bune de toate vârstele și din toate zonele județului care au înfruntat zăpada și frigul pentru a se alătura acestei inițiative unice în Banatul de Munte .Fiecare cu gândul său bun și cu povestea lui , dar cu dorința de-a se auzi și vocea lor în Universul căruia îi cerem în îngăduința de-a alina durerile celor suferinzi și iertarea pentru cei care nu știu că cea mai rea închisoare este o inimă închisă.

Elevi, studenți, pensionari, Protopopul Reșiței ,Gheorghe Șuveți, Părintele Mihai Ciucur îndrumătorul tinerilor de la A.T.O.R. Banatul de Munte, ascultători ai radioului reșițean din țară și din străinătate, cu toții au găsit calea spre inima Reșiței, acolo unde Căsuța de Sticlă înseamnă ACASĂ pentru fiecare Om al Faptelor Bune.

Poate nu este lipsit de importanță să vă dăm șansa de-a intra în atmosfera acestei campanii umanitare și să vă deszvăluim câteva din mesajele acestor oameni deosebiți care au donat din tot sufletul lor pentru Clinica Onco-Help din Timișoara:

Chiar dacă este departe de casă, Ana Popa, ascultătoarea noastră fidelă din Italia și-a însoțit donația cu un mesaj de suflet pentru managerul Radio România Reșița și echipa sa:

„Fac o reverență doamnă minune care ne ajutați să reconstruim o altă viață mai bună și mai frumoasă , mai curată și mai aproape de ceea cear trebui să fie darul făcut de Dumnezeu Bunul, nouă oamenilor.Simt în fiecare clipă și vă ascult din Italia , dragostea și căldura pe care ne-o trimiteți pe calea undelor.Vă mulțumesc , vă iubesc și mă rog Celui de Sus să vă binecuvânteze și să vă ocrotească mereu”.

Impresionante au fost și mărturisirile elevilor clasei  a V-a de la Școala Generală nr. 2 care au strâns o importantă sumă de bani pentru a-și ajuta semenii.

Luca Popa elev al Colegiului Național Diaconovici-Tietz, ne-a mărturisit și astăzi când a donat a doua oară și ne-a și colindat , că nu cere bani de la părinți, ci face lucruri pentru este răsplătit și apoi vine să doneze pentru cei aflați în suferință.

Din Caransebeș o întreagă familie a venit special să doneze , mai ales că au o rudă care este asistentă medicală la Clinica Onco-Help și știe câtă dragoste oferă pacienților cadrele  medicale de acolo, dar totodată au avut și în familie o persoană dragă care s-a prăpădit de cancer, menționându-ne: „Radio România Reșița a reușit să adune oamenii în jurul acestei cauze nobile și ne bucurăm din suflet că existați și educați oamenii să fie buni”.

Un alt ascultător venit special la Căsuța de Sticlă pentru a dona ne-a spus: „Am 650 de lei pensie, dar am venit special de la Caransebeș să dau și eu ajutor campaniei Muzică pentru Viață”.

Nu în cele din urmă, Protopopul Gheorghe Șuveți a lansat îndemnul tuturor creștinilor să susțină acest demers umanitar al radioului reșițean: „Ne rugăm și la Dumnezeu să facă minuni, dar ne rugăm și de oameni în să facă minuni în numele Lui Dumnezeu.Haideți să donăm”!

Părintele Mihai Ciucur: „Vă felicităm pentru inițiativă și perseverență, mai ales că vă aflați la cea de-a IV-a ediție a acestei campanii umanitare și îi aștept pe toți oamenii să ne întâlnim la Căsuța de Sticlă”.

„Ce este bunătatea? O frumusețe pe care o percepi direct cu sufletul.”Cu sufletul vă așteptăm la Căsuța de Sticlă pentru a vă alătura campaniei umanitare Muzică pentru Viață, pentru a dărui în preajma Nașterii Mântuitorului Isus Cristos, CREDINȚĂ, NĂDEJDE și DRAGOSTE!

Vă mulțumim tuturor și fiecăruia în parte!

Epilog: „Căutând binele altora, îl găsim pe al nostru.” Platon

Anca Bica Balalau