Drezine pantograf pe calea ferată în sud-vestul țării

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că echipele de intervenție acționează pe raza regionalelor Craiova și Timișoara pentru remedierea deranjamentelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică.

Peste 200 de feroviari și 10 drezine pantograf acționează și la această oră la intrările în stații, în stații și pe secțiile de cale ferată unde circulație este încă întreruptă din cauza copacilor care au rupt firele de contact și s-au prăbușit pe calea ferată.

Drezinele pantograf acționează în acest moment pe intervalele: Vărădia – Săvârșin, Bărbătești – Musculești, Copăcioasa – Lunca Budieni, Valea Sadului – Livezeni și Caransebeș – Lugoj pentru remedierea deranjamentelor la linia de contact și repunerea sub tensiune.

În intervalul orar necesar operațiunilor de verificare și intervenție, traficul feroviar pe distanțele respective a fost oprit pentru a permite accesul și intervenția drezinelor și a personalului specializat, trenurile care circulau pe traseele respective fiind oprite în alte stații de pe traseu.

Trenuri afectate: IR 1696/ 1695 Timișoara Nord – București Nord (retur), IR 1692 Timișoara Nord – București, IR 1822/ 1821 Arad – București Nord (retur), tren 347-2 Curtici – București Nord, tren 472-1 București Nord – Curtici și tren 472-2 Curtici – București Nord.

În continuare, echipele feroviare fac verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor aflate sub incidența celor două coduri de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situația o impune se va interveni operativ cu personal și utilaje, astfel încât să menținem operational traficul pe toate magistralele.

Pasagerii sunt rugați ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească. De asemenea, călătorii se pot informa cu privire la ora de sosire/ de plecare a trenurilor din gările București Nord, Brașov, Craiova, Iași și Timișoara pe site-ul www.cfr.ro, la domeniul camere web sau accesând direct link-ul http://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web

CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă.

De același autor

Related Articles