Vine iarna! Ocoalele silvice din estul judeţului au de vânzare lemne de foc

Direcţia Silvică Timiş, prin Ocolul Silvic Lugoj, pune la dispoziţia persoanelor fizice şi nu numai, lemn de foc la preţuri cuprinse între 50 si 220 de lei pe metrul cub, cu TVA inclus, în funcție de esența lemnului, iar cantitativ, sunt disponibili în total 4.431 de metri cubi, masă lemnoasă fasonată.

Făgeţenii care nu şi-au făcut stocul pentru iarnă pot să-şi mai procure lemne de la ocolul din oraş. Unitatea mai are disponibili circa 1000 de metri cubi de “diverse tari” fasonate și scoase la drumuri auto în pădure și alți 400 de metri cubi, tot de “diverse tari” în depozitul de la Mănăștiur. Cel din pădure se vinde cu 220 lei/mc, iar cel de la Mănăștiur cu 250 lei/mc. “Există și fasonat la cioată în pădure, cu 140 lei/mc, dar și esențe moi, care sunt, de asemenea, mai ieftine. O parte din aceste lemne ajung şi la instituţiile bugetare din zonă și din județ, cum ar fi şcoli, grădiniţe sau primării”, ne-a spus Alexandru Pongracz, şeful Ocolului Silvic Făget.

Conform Codului silvic, pentru procurarea lemnului de foc, populaţia trebuie să se adreseze primăriilor de reşedinţă sau ocoalelor silvice care administrează fondul forestier aflat în proprietatea publică a statului. Ulterior, pe baza repartiţiei efectuate de către şeful de ocol, se vor prezenta la locul şi data stabilită pentru ridicarea materialului lemnos fasonat.

Ion Moldovan