Azi începe INDAGRA. Producătorii din Caraş-Severin participă pe banii lor

268

Producătorii cărăşeni vor fi prezenţi pe cheltuială proprie la cel mai mare târg agricol din România, INDAGRA, care se va desfăşura la Bucureşti începând de astăzi.

Pavel Nefir, adjunctul Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin a precizat pentru Radio Reşiţa că, instituţia nu poate asigura anul acesta fondurile necesare participării la eveniment a micilor producători, posibilităţile acesteia fiind în prezent nule.

Pavel Nefir a mai spus că, la ediţia de anul acesta a târgului, cea de-a XXIII-a, din judeţ vor fi prezenţi 6 producători cu produse ecologice, tradiţionale şi montane din: Cornereva, Scăiuş, Bocşa, Mehadia, Obreja şi Zorlencior, un fermier de la Bozovici cu oi din specia raţcă, dacă se va permite participarea animalelor, momentan aflându-se în discuţii acest aspect şi un meşteşugar cu produse din pielărie din Reşiţa.

“Mizăm pe un stand cu produse ecologice la care vor expune: Dănuţ Beg din Scăiuş şi Marius Armaş din Cornereva, vom avea un stand cu produse tradiţionale şi montane unde îşi vor prezenta produsele Ion Bărbuţ din Mehadia, Mircea Freisz din Bocşa, Iulia Munteanu din Obreja şi Petru Fiat din Zorlencior şi sperăm că vom putea duce şi un stand cu ovine raţcă ale medicului veterinar Ionuţ Roşu din Bozovici. Prezent la târg va fi şi un meşteşugar cu produse din pielărie, este vorba de Petru Chincea din Reşiţa.”

Amintim că, producătorii cărăşeni se află la cea de-a 14-a participare consecutivă şi vor face cinste judeţului cu 5 standuri. (Hardy Cvoica)